Sastojci:
- 60 g slatke pavlake
- 30 g lešnika
- 20 g šećera
- žumance
- vanil-šećer
- šipka vanile
Priprema:
1. Slatku pavlaku mutiti dok ne dobije finu čvrstinu.
2. Na pari skuvati žumanca, šećer, vanil-šećer i vanilu. Kad se masa prohladi, sjediniti je sa slatkom pavlakom, a zatim dodati sitno seckane lešnike. Sipati u kalupe i staviti u zamrzivač.
3. Parfe se pravi i sa bademima, ananasom, čokoladom... Postupak je potpuno isti, samo se umesto lešnika dodaje neki od pomenutih sastojaka.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)