Za testo:
- 500 g mekog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 2 ravne kašičice sode bikarbone
- 4 ravne kašike đumbira
- 1 kašičica cimeta
- 250 g margarina
- 200 g smeđeg šećera
- 2 jajeta
Za dekoraciju:
- 200 g šećera u prahu
- 1 belance
- 1 limun
- čokoladne mrvice
Testo:
1. U dubljoj posudi sjediniti margarin, smeđi šećer i jaja, pa umutiti mikserom. U umućenu masu dodati brašno, so, đumbir, cimet i sodu bikarbonu te umesiti testo.
2. Testo razvući oklagijom na debljinu od 1,5 cm pa modlicama za kolače vaditi željene oblike.
3. Tepsiju nauljiti, posuti brašnom, poređati medenjake i peći ih oko 10 minuta na 150 °C.
4. Pečene medenjake ostaviti da se ohlade pa ih umakati u masu za dekoraciju od belanaca i šećera, i posuti čokoladnim mrvicama.
Dekoracija:
1. Belance umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavati šećer u prahu i sok od limuna.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)