Sastojci:
- 3 velike kutije piškota
- 500 g maskarpone sira
- 4 jajeta
- 200 g šećera u prahu
- 1 kašika gustina
- 2 vanil-šećera
- 300 g zamrznutih malina
- 1 kesica želatina u prahu
- 2 kesice instant kapućina
- 50 g čokolade u prahu
Priprema:
1. Želatin u prahu preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
4. Posebno umutiti žumanca, preostali šećer u prahu i vanil-šećer. Dodati maskarpone sir i umutiti mikserom. Na kraju dodati želatin, sneg od belanaca i polako promešati.
5. Instant kapućino pripremiti prema uputstvu sa kesice.
6. Kalup za tortu obložiti providnom folijom, a potom piškote umakati u kapućino i njima prekriti dno kalupa.
7. Premazati jednom trećinom fila od maskarponea i prekriti drugim redom natopljenih piškota. Zatim naneti drugu trećinu fila od maskarponea i premazati mlakim filom od malina. Ostaviti u frižider 30 min. da se stegne, a zatim prekriti još jednim redom natopljenih piškota i premazati preostalim filom od maskarponea.
8. Posuti čokoladom u prahu i vratiti u frižider da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)