Za koru:
- 250 g margarina
- 300 g šećera
- 6 jaja
- 300 g brašna
- 50 g kakaoa
- 3 vanil-šećera
- 1 prašak za pecivo
- 6 kašika mleka
- 1,5 dl crne kafe
- 4 kašike ruma
Za fil:
- 3 dl slatke pavlake
- 4 dl kisele pavlake
- 5 kašika šećera
- 1 kesica želatina
- Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti margarin, šećer i žumanca, a zatim dodati brašno, vanil-šećer, prašak za pecivo i kakao. Na kraju sipati crnu kafu i rum, te dobro umutiti mikserom.
2.Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, te sjediniti sa prethodno pripremljenom masom i polako promešati varjačom.
3. Pripremljenu masu sipati u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na
200 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Želatin potopiti u hladnu vodu prema uputstvu sa kesice kako bi nabubrio.
3. Zatim sjediniti mešavinu kisele pavlake i šećera sa šlagom od slatke pavlake, dodati želatin i promešati.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom od pavlake i staviti u frižider da odstoji 1 sat.
2. Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko fila. Sačekati da se kolač stegne, a potom ga iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)