Sastojci:
- 160 g kokosovog brašna
- 200 g putera
- 150 g mlevenih piškota
- 100 g šećera u prahu
- 1 limun
- 1 dl slatke pavlake
- 1 kašika ulja
Za fil:
- 3 šlag krema od vanile
- 4,5 dl mleka
- 200 g čokolade sa rižom
Za dekoraciju:
- 100 g kokosa
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti kokosovo brašno, omekšali puter, šećer u prahu, mleveni keks, slatku pavlaku, sok i rendanu koru limuna. Sve sastojke dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena masa.
2. Pripremljenu masu ravnomerno rasporediti po nauljenoj pravougaonoj tacni.
3. Umutiti mikserom šlag krem od vanile sa hladnim mlekom.
4. Čokoladu sa rižom sitno iseckati te sjediniti sa šlagom od vanile.
5. Pripremljen fil naneti na koru od kokosa pa staviti u frižider da se stegne.
6. Ohlađen kolač iseći na kocke, svaku kocku uvaljati u kokosovo brašno i dekorisati je po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)