Sastojci:
- 2 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 300 g šećera
- 300 g brašna
- 3 dl mleka
- 5 jaja
- 2 vanil-šećera
- 800 g brusnica
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca te ih mikserom umutiti u čvrst sneg.
3. Dublju tepsiju nauljiti, posuti brašnom, te sipati pripremljen fil. Polovinu brusnica ravnomerno rasporediti po filu.
4. Pripremljenu pitu staviti u zagrejanu rernu i peći 10 minuta na 200 °C dok ne počne da se formira kora na površini. Zatim pitu izvaditi iz rerne, posuti je ostatkom brusnica te vratiti u rernu da se dopeče.
5. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, iseći je na kocke i poslužiti.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)