Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
Za fil:
- 5 dl mleka
- 5 dl slatke pavlake
- 150 g šećera
- 10 g želatina u prahu
- 150 g prženih lešnika
- 150 g mlevenih napolitanki
Za dekoraciju:
- 3 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i sa 25 g šećera umutiti u čvrst šam.
3. U okruglom kalupu za tortu od pripremljene smese na 200 ºC ispeći koru.
Fil:
1. Sjediniti mleko i šećer pa zagrevati dok se šećer ne otopi. U ohlađeno mleko dodati šlag od slatke pavlake, mlevene napolitanke i lešnike te promešati.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ga sjediniti sa filom i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru vratiti u kalup, preko nje sipati pripremljeni fil i ostaviti u frižideru da se stegne najmanje 12 časova.
2. Gotovu tortu izvaditi iz kalupa i premazati je šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)