Šnenokle

Šnenokle

Autor: | 09/09/2013

0

Sastojci:

  • 2,5 l mleka,
  • 26 kašika šećera,
  • 6 jaja,
  • 2 pudinga od vanile

Priprema:

1. U 2 l mleka staviti 20 kašika šećera i mešati dok ne prokuva.

2. Odvojiti belanca i čvrsto ih ulupati. Žumanca razmutiti u pola litre mleka sa pudingom i 6 kašika šećera.
3. Kada mleko prokuva, kašikom odvajati belanca, praviti nokle i staviti ih na nekoliko minuta u vrelo mleko. Vaditi i po dve-tri stavljati u manje činije.
4. U preostalo mleko dodati umućeni puding, a kada se masa zgusne, prelivati njome nokle u činijama.
5. Ohlađene u frižideru šnenokle su hladno osveženje. Možete ih preliti uprženim šećerom.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još