5 najpopularnijih stilova uređenja doma

5 najpopularnijih stilova uređenja doma

Autor: | 06/09/2013

0

U današnje vreme, kada se odlučujemo na uređenje doma, a kada je pojam modernog postao vrlo širok, nailazimo na probleme kod odabira stila uređenja...

 Kako bismo vam pomogli da uredite dom po vašoj meri, donosimo 5 najstarijih i najoriginalnijih stilova uređenja enterijera.

Marokanski stil

Reč je o egzotičnom spoju evropskih i arapskih elemenata, a zadovoljiće sve one koji žele da se u domu žele osećaju kao u bajci. Raskošne tkanine jarkih boja sugerišu kako se u ovom bogatom prostoru jednostavno morate osećati posebno. Nameštaj je izrađen od tamnog drveta i ukrašen rezbarenim reljefima na ivicama i fiokama. Svetiljke i lampe su neizostavni detalji.

Afrički stil

Ovo je trend koji već decenijama ne izlazi iz mode. Žive boje u kombinaciji sa zemljanim tonovima osnova su ovog stila. Detalj poput životinjskih uzoraka na tkanini dodatno naglašavaju raskoš crnog kontinenta.

Maske i drvene figure raznih veličina u prostor unose posebnu mističnu notu. Recept za uređenje doma je jednostavan - u dom treba uneti toplinu sunca, zemlje i peska i bogatstvo životinjskog i biljnog sveta.

Azijski stil

Iako ga najčešće povezuju sa crnom, belom i crvenom bojom, on je mnogo više od toga. Primer modernog uređenja doma kineskim stilom obuhvata drvo kao osnovni materijal. Ovim stilom dominira crvena boja koja u tamošnjoj tradiciji predstavlja sreću. Porcelanske vaze, lampioni i ukrasni jastučići, skulpture i likovi zmajeva i obožavanog Bude detalji su kojima se postiže razigranost prostora.

Viktorijanski stil

Kako mu i samo ime kaže, dobio je ime po engleskoj kraljici Viktoriji. Iako je na vrhuncu bio u drugoj polovini 19. veka, još i danas postoje oni koji se odlučuju da urede svoj dom u ovom stilu.
Karakteriše ga masivan nameštaj, uglavnom od mahagonija ili ružinog drveta, a motivi dekora su cveće i životinje. Ukrasi poput raskošnih lustera i tepiha, kao i slika i ogledala bogatih okvira, uvek su dobro došli.

Savremeni francuski stil

U ovakvom prostoru ne nedostaje romantike, a sve zahvaljujući nežnim, pastelnim bojama u kombinaciji s belim tonovima nameštaja, koje u prostor unose dašak Provanse.

Karakterišu ga detalji od kovanog gvožđa, poput ograda za stepenište, i pozlaćeni ukrasi i okviri za slike. I u ovom stilu je cvetni uzorak uvek dobro došao, a ako želite da uredite svoj dom na ovaj način ne morate kupovati skupe ornamente, već se možete poigrati sa detaljima.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: dekor

Najnovije vesti