Za kore:
- 4 belanceta
- 5 žumanaca
- 4 kašike šećera
- 4 kašike gustina
- 3 kašike brašna
- 1/2 kašičice soli
- 40 g putera
Za fil:
- 3 kesica šlaga
- 2 pomorandže
- 1 ananas
- 2 kivija
- 50 g šećera u prahu
Kore:
1. Belanca i šećer umutiti, dodati otopljen puter, žumanca, gustin, brašno i so, pa lagano promešati varjačom.
2. Pripremljenu masu sipati u poslastičarski džak. Pleh prekriti papirom za pečenje, pa u njega istiskivati fi l iz poslastičarskog džaka oblikujući krugove.
3. Formirane palačinke peći u prethodno zagrejanoj pećnici 8 minuta na 200 °C dok blago ne porumene. Pečene palačinke
izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohlade.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti šlag prema uputstvu sa kesice.
2. Ananas, kivi i pomorandžu oljuštiti pa iseći na kocke.
Finalni postupak:
1. Pomoću poslastičarskog džaka naneti šlag na polovinu svake kore, preko posuti mešano voće, te opet premazati sloj šlaga.
2. Ovako pripremljenu palačinku preklopiti napola i posuti šećerom u prahu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)