Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 1 vanil-šećer
- 2 kašike brašna
- 2 kašike gustina
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 500 g malina
- 400 g mladog kravljeg sira
- 250 g krem sira
- 100 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 2,5 dl slatke pavlake
- 2 pakovanja učvršćivača za šlag
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Kora:
1. Odvojiti belanca od žumanaca, te ih umutiti u čvrst sneg.
2. Umutiti žumanca, šećer, vanil-šećer, brašno, prašak za pecivo i gustin, pa dodati sneg od belanaca i polako promešati.
3. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje, te u njega sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 ºC.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, kako bi se dobile dve kore. Jednu koru iseći na 12 trouglova.
Fil:
2. Slatku pavlaku sjediniti sa učvršćivačem i umutiti u čvrst šlag.
3. U masu od sira umešati šlag od slatke pavlake i maline, te polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru vratiti u kalup za tortu, sipati pripremljen fil i poravnati.
2. Preko fila rasporediti trouglove kore i posuti šećerom u prahu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)