Sastojci:
- 6 jaja
- 400 g šećera
- 2 vanil-šećera
- 1 puding od vanile
- 20 g margarina
- 1 l mleka
- 200 g krupno mlevenih lešnika
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 200 g šećera muteći sve vreme.
3. Preostalo mleko sipati u šerpu, dodati margarin, te staviti da se kuva dok ne proključa.
4. U ključalo mleko dodati umućenu masu od žumanaca, pa kuvati još 5 minuta, uz stalno mešanje. Kuvani fil ostaviti da se ohladi.
5. U ohlađen fil dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
6. Na kraju dodati krupno mlevene lešnike i opet promešati. Gotov sladoled staviti u zamrzivač kako bi se stegao.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)