Čokoladna torta s višnjama

Čokoladna torta s višnjama

Autor: | 20/07/2013

0

Za koru:

  • 6 jaja
  • 140 g margarina
  • 140 g šećera
  • 1 vanil-šećer
  • 140 g mlevenih badema
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 30 g kakaoa
  • 1 kašika ruma

Za fil I:

  • 125 g margarina
  • 125 g šećera u prahu
  • 1 vanil-šećer
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 20 g kakaoa
  • 2 jajeta
  • 300 g zamrznutih višanja

Za fil II:

  • 1 dl mleka
  • 2 dl slatke pavlake
  • 375 g čokolade za kuvanje
  • 50 g seckanih lešnika

Priprema:

Kora:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.

2. Posebno umutiti margarin, šećer i vanil-šećer, a zatim dodati žumanca te i njih umutiti. Potom dodati otopljenu čokoladu, kakao, mlevene bademe i promešati.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Pripremljenu smesu peći u okruglom kalupu za torte na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Pečenu koru ostaviti da se ohladi pa je poprečno preseći napola da se dobiju 2 kore.

Fil I:

1. Sjediniti jaja sa šećerom u prahu i vanil-šećerom te kuvati na pari dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. U ohlađenu smesu dodati penasto umućeni margarin i umutiti mikserom. Na kraju dodati otopljenu čokoladu i kakao pa promešati.

Fil II:

1. Slatku pavlaku sjediniti sa mlekom i ostaviti da proključa.
2. Čokoladu izlomiti na kocke i preliti ključalom smesom od mleka i pavlake te mešati dok se ne rastopi. Ostaviti da se ohladi, a potom umutiti mikserom da se dobije fina krema.

Finalni postupak:

1. Prvu koru poprskati rumom, premazati je filom I, posuti oceđenim višnjama i preklopiti drugom korom.

2. Drugu koru poprskati sokom od oceđenih višanja, premazati filom II i posuti seckanim lešnicima. Filovanu tortu dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još