Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 5 kašika brašna
Za fil:
- 250 g švapskog sira
- 200 g jagoda
- 5 kašika šećera
- 2 dl slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 10 jagoda
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Kore:
2. Žumanca pomešati sa šećerom i brašnom, pa sipati u sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
3. Pravougaoni kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, pa u njega sipati pripremljenu masu. Koru peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, te pomoću kalupa vaditi krugove. Ostatak kore sitno iseckati.
Fil:
1. Jagode izmiksati, a slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, šećer i jagode, pa dobro umutiti.
3. Umućenoj masi dodati šlag od slatke pavlake i sitno seckanu piškotu, te polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Okruglu piškotu premazati filom, pa prekriti drugom piškotom.
2. Kolač posuti šećerom u prahu i dekorisati jagodom.
3. Na isti način od preostalog materijala napraviti još kolača.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)