Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 5 kašika brašna
Za fil:
- 250 g švapskog sira
- 200 g jagoda
- 5 kašika šećera
- 2 dl slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 10 jagoda
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Kore:
2. Žumanca pomešati sa šećerom i brašnom, pa sipati u sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
3. Pravougaoni kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, pa u njega sipati pripremljenu masu. Koru peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, te pomoću kalupa vaditi krugove. Ostatak kore sitno iseckati.
Fil:
1. Jagode izmiksati, a slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, šećer i jagode, pa dobro umutiti.
3. Umućenoj masi dodati šlag od slatke pavlake i sitno seckanu piškotu, te polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Okruglu piškotu premazati filom, pa prekriti drugom piškotom.
2. Kolač posuti šećerom u prahu i dekorisati jagodom.
3. Na isti način od preostalog materijala napraviti još kolača.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Brena i Boba zabrinuti, uragan preti da im uništi vilu vrednu 18 miliona dolara
Vila Lepe Brene u Majamiju vredi milion evra
10/10/2024
Saznajte višeSoba Srne Lazić je po meri svake princeze, roditelji su brinuli o svakom detalju FOTO
Soba Srne Lazić je po meri svake princeze
09/10/2024
Saznajte višeKo ti jede džigericu i zašto to ignorišeš?
Ko ti jede džigericu i zašto to ignorišeš?
07/10/2024
Saznajte višeJesenji doručak po recepturi Slavice Rokvić: Jedan sastojak baš ubrzava mršavljenje
Jesenji doručak Slavice Rokvić za sva čula
05/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)