Za testo:
- 330 g brašna
- 2 jajeta
- 1 kašika maslinovog ulja
- prstohvat soli
Za fil:
- 150 g pečenice
- 250 g švapskog sira
- 1 žumance
Za preliv:
- 4 dl neutralne pavlake
- 40 g parmezana
- 100 g kačkavalja
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina
Priprema:
Testo:
1.U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, jaja, maslinovo ulje i malo soli te umesiti glatko testo. Umešeno testo ostaviti da odmori 20 min.
Fil:
Pečenicu sitno iseckati, sjediniti je sa švapskim sirom, žumancetom i začinima po ukusu.
Preliv:
U manju šerpu staviti neutralnu pavlaku, parmezan, rendani kačkavalj, peršun i začine po ukusu i kratko prokuvati.
Finalni postupak:
1. Na kvadrate od testa naneti malo fila od sira, preklopiti ih u trougao i krajeve slepiti. Zatim stranice trouglova spojiti da se dobije izgled torteline.
3. Oceđene torteline preliti umakom od neutralne pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)