Sastojci:
- 16 piškota
- 2,5 dl mleka
- 1 instant kapućino od čokolade
- 2 žumanceta
- 120 g šećera u prahu
- 1 pomorandža
- 2 dl slatke pavlake
- 1 šlag fiks
- 80 g čokolade u prahu
- 200 g maskarpone sira
- 10 g želatina
Priprema:
1. Umutiti mlako mleko sa instant kapućinom od čokolade.
3. Slatku pavlaku umutiti sa šlag fiksom, koru pomorandže izrendati na sitno rende, a pulpu iscediti.
4. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
5. Sjediniti žumanca i šećer u prahu pa kuvati na pari dok se ne dobije fina kremasta smesa.
6. Ohlađenu smesu od žumanaca sjediniti sa maskarpone sirom, šlagom od slatke pavlake, želatinom, sokom i rendanom korom pomorandže. Polako promešati varjačom da se dobije ujednačena smesa.
7. Koru od piškota premazati pripremljenim filom i pomoću folije uviti u rolat. Krajeve folije uvrnuti pa ostaviti rolat u frižideru da se stegne.
8. Kada se rolat stegne, izvaditi ga iz folije i posuti čokoladom u prahu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)