Za koru:
- 4 jajeta
- 50 g gustina
- 50 g brašna
- 100 g šećera
Za fil I:
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 7 dl mleka
- 6 kašika šećera
- 10 g želatina u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
Za fil II:
- 2 pudinga od vanile
- 7 dl mleka
- 6 kašika šećera
- 10 g želatina u prahu
- 2 dl slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 3 dl slatke pavlake
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i sa 25 g šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa sjediniti sa šamom od belanaca i promešati. Dodati brašno, gustin i polako promešati varjačom.
3. Od pripremljene smese u pravougaonoj tepsiji obloženoj papirom za pečenje na 200 ºC ispeći koru.
Fil I:
2. U ohlađeni fil dodati nabubreo želatin, rendanu čokoladu i polako promešati.
Fil II:
1. U manju šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile te dodati u ključalo mleko. Uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.
2. U ohlađeni fil dodati nabubreo želatin, šlag od slatke pavlake i polako promešati.
Finalni postupak:
Preko piškote premazati fil I, a zatim naneti fil II i ravnomerno rasporediti. Kolač odozgo premazati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)