Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g brašna
Za fil I:
- 300 g krem šlaga od vanile
- 3,5 dl kisele vode
- 50 g šećera
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g bele čokolade
Za fil II:
- 300 g krem šlaga od čokolade
- 3,5 dl kisele vode
- 50 g šećera
- 200 g čokolade
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa snegom od belanaca, dodati brašno, gustin i polako promešati.
4. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smese ispeći koru.
Fil I:
1. Krem šlag od vanile umutiti sa hladnom kiselom vodom. Potom dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U umućeni šlag dodati mleveni keks, rendanu belu čokoladu i polako promešati.
Fil II:
1. Krem šlag od čokolade umutiti sa kiselom vodom, pa dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U šlag dodati rendanu mlečnu čokolade i promešati.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom I, preko njega naneti fil II i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)