Sastojci:
- 1 šolja = 250 ml,
- 3/4 šolje brašna,
- 3/4 kašičice praška za pecivo,
- 3/4 šolje mleka,
- 1 jaje,
- 1 1/4 šolje mešavine italijanskih sireva (mozzarella, parmezan, gauda, beli čedar, koji god imate),
- 120 gr neke blage salame ili praške šunke, iseckane na kockice,
- 2 kašike peršuna,
- ajvar ili mariniran sos.
Priprema:
1. U posudu staviti brašno, jaje, mešavinu sira, iseckanu prašku šunku ili neku blažu salamu, prašak za pecivo, bibera, mleko i peršun.
2. Sve dobro promešati.
3. Kalup za mafine premazati uljem, pa sipati kašikom testo, napuniti kalupe do 2/3.
4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 do 18 minuta.
5. Pečene piza mafine, izvaditi iz rerne, ostaviti ih u kalupu oko 5 minuta da se prohlade.
6. Poslužiti ih tople, a mogu i hladne, sa mariniranim sosom ili ajvarom.
Autor: www.klinikaPERINATAL.com
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)