Pica mafini

Pica mafini

Autor: | 10/06/2013

0

Sastojci:

- 1 šolja = 250 ml,
- 3/4 šolje brašna,
- 3/4 kašičice praška za pecivo,
- 3/4 šolje mleka,
- 1 jaje,
- 1 1/4 šolje mešavine italijanskih sireva (mozzarella, parmezan, gauda, beli čedar, koji god imate),
- 120 gr neke blage salame ili praške šunke, iseckane na kockice,
- 2 kašike peršuna,
- ajvar ili mariniran sos.

Priprema:

1. U posudu staviti brašno, jaje, mešavinu sira, iseckanu prašku šunku ili neku blažu salamu, prašak za pecivo, bibera, mleko i peršun.

2. Sve dobro promešati.

3. Kalup za mafine premazati uljem, pa sipati kašikom testo, napuniti kalupe do 2/3.

4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 do 18 minuta.

5. Pečene piza mafine, izvaditi iz rerne, ostaviti ih u kalupu oko 5 minuta da se prohlade.

6. Poslužiti ih tople, a mogu i hladne, sa mariniranim sosom ili ajvarom.

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još