Za krofne:
- 4 dl vode
- 2 dl ulja
- prstohvat soli
- 12 kašika brašna
- 5 jaja
- 1/2 praška za pecivo
- 50 g šećera u prahu
Za fil od malina:
- 2 pudinga od vanile
- 5 dl mleka
- 5 kašika šećera
- 150 g putera
- 300 g malina
Za fil od čokolade:
- 2 pudinga od čokolade
- 5 dl mleka
- 5 kašika šećera
- 150 g putera
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Krofnice:
1. U šerpu sipati vodu i ulje, dodati prstohvat soli i ostaviti da proključa.
3. Zgusnutu smesu ostaviti da se ohladi, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Na kraju dodati prašak za pecivo i dobro izmešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu sipati u poslastičarski džak i pomoću njega na papir za pečenje istiskivati gomilice fila, tako da između svake ostane 2 cm razmaka. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
5. Pečene krofne ostaviti da se ohlade, a potom ih poprečno preseći napola.
Fil od malina:
1. U manjoj šerpi sjediniti 4 dl mleka i šećer, te ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati puter i maline pa umutiti mikserom.
Fil od čokolade:
1. Puding pripremiti na isti način kao kod fila od malina samo na kraju dodati otopljenu čokoladu i promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađene krofnice pomoću poslastičarskog džaka napuniti filom od malina i čokolade, a zatim ih preklopiti i posuti šećerom u prahu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)