Sastojci:
- 600 g mlevenog svinjskog mesa
- 2 jajeta
- 100 g mesnate slanine
- 1 dl pavlake
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1/2 praška za pecivo
- 5 kašika brašna
- 150 g mladog sira
- 0,5 dl ulja
- bosiljak, biber
- mešavina začina
Način pripreme:
1. Crni i beli luk očistiti pa crni luk izrendati na krupno, a beli luk na sitno rende. Mesnatu slaninu što sitnije iseckati.
3. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati uštipke prečnika 4 cm.
4. Mladi sir iseći na kocke, a potom u sredinu svakog uštipka staviti kocku sira i obložiti je mesom.
5. Roštilj pripremiti pa kada ostane samo žar, na njega spuštati pripremljene uštipke i pržiti ih dok ne porumene sa svih strana.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)