Sastojci:
250 g šećera u prahu
250 g putera
6 dl pavlake
2 vanil-šećera
400 g ”pti ber” keksa
1 kg jagoda
3 dl mleka
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti puter i šećer u prahu.
2. Zatim dodati pavlaku, vanil-šećer i polako promešati.
3. Jagode očistiti i iseći na kolutove, te dodati u fil i promešati.
4. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime prekriti dno tacne. Premazati jednom trećinom fila i prekriti slojem natopljenog keksa. Postupak ponoviti još dva puta i završiti keksom.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, premazati tortu i posuti rendanom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)