Torta od jagoda i pavlake

Torta od jagoda i pavlake

Autor: | 31/12/2014

0

Sastojci:

250 g šećera u prahu
250 g putera
6 dl pavlake
2 vanil-šećera
400 g ”pti ber” keksa
1 kg jagoda
3 dl mleka
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
50 g čokolade za kuvanje

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti puter i šećer u prahu.
2. Zatim dodati pavlaku, vanil-šećer i polako promešati.
3. Jagode očistiti i iseći na kolutove, te dodati u fil i promešati.
4. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime prekriti dno tacne. Premazati jednom trećinom fila i prekriti slojem natopljenog keksa. Postupak ponoviti još dva puta i završiti keksom.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, premazati tortu i posuti rendanom čokoladom.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još