Sastojci:
3 lista oblande
16 žumanaca
600 g šećera
250 g putera
150 g suvog grožđa
300 g oraha
3 kašike ulja
Za glazuru:
100 g čokolade
0,5 dl ulja
Priprema:
1. U suvoj šerpi topiti 300 g šećera. Kada se karamelizuje, dodati seckane orahe i polako promešati. Toplu smesu izliti na nauljen papir za pečenje i ostaviti da se ohladi. Izlomiti je na manje komade i samleti na mašini za mlevenje oraha.
2. Posebno sjediniti ostatak šećera, žumanca i puter, te kuvati na pari i mešati sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati pripremljen grilijaž, suvo grožđe, i polako promešati.
4. Dve oblande premazati pripremljenim filom, naslagati jednu na drugu i prekriti trećom korom.
5. Čokoladu otopiti sa malo ulja, preliti preko poslednje kore i ostaviti da se stegne.
6. Stegnut kolač iseći na štangle željene veličine.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)