Figaro štangle

Figaro štangle

Autor: | 29/12/2014

0

Sastojci:

3 lista oblande
16 žumanaca
600 g šećera
250 g putera
150 g suvog grožđa
300 g oraha
3 kašike ulja
Za glazuru:
100 g čokolade
0,5 dl ulja

Priprema:

1. U suvoj šerpi topiti 300 g šećera. Kada se karamelizuje, dodati seckane orahe i polako promešati. Toplu smesu izliti na nauljen papir za pečenje i ostaviti da se ohladi. Izlomiti je na manje komade i samleti na mašini za mlevenje oraha.
2. Posebno sjediniti ostatak šećera, žumanca i puter, te kuvati na pari i mešati sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati pripremljen grilijaž, suvo grožđe, i polako promešati.
4. Dve oblande premazati pripremljenim filom, naslagati jednu na drugu i prekriti trećom korom.
5. Čokoladu otopiti sa malo ulja, preliti preko poslednje kore i ostaviti da se stegne.
6. Stegnut kolač iseći na štangle željene veličine.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još