Neskvik torta

Neskvik torta

Autor: | 26/12/2014

0

Sastojci:

Za kore:
15 belanaca
30 kašika šećera
18 kašika pečenih mlevenih lešnika
6 kašika prezle
6 kašika brašna
3 praška za pecivo
Za fil I:
150 g margarina
150 g bele čokolade
Za fil II:
15 žumanaca
200 g šećera
3 vanil-šećera
375 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenih lešnika
Za dekoraciju:
200 g šlaga
5 kašika ”neskvika”

Priprema:

Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti pet belanaca u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 10 kašika šećera i mutiti sve dok se šećer ne otopi.
2. U sneg od belanaca dodati šest kašika mlevenih lešnika, dve kašike prezle, dve kašike brašna, prašak za pecivo i polako promešati.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil I:
1. Margarin i belu čokoladu otopiti na pari kako bi se dobila kompaktna masa.
Fil II:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, šećer, vanil-šećer, i kuvati na pari mešajući sve dok se ne zgusne.
2. Pripremljenu smesu ostaviti da se ohladi, a potom dodati margarin omekšao na sobnoj temperaturi, otopljenu čokoladu, mlevene lešnike i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Pečene kore premazati filom I i ostaviti da se stegnu. Zatim naneti fil II i ravnomerno ga rasporediti.
2. Filovane kore naslagati jednu na drugu.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, dodati ”neskvik” i polako promešati.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još