Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
2 dl kiselog mleka
3 dl ulja
250 g šećera
1 prašak za pecivo
3 jajeta
600 g oraha
2 dl kisele vode
0,5 dl mleka
sladoled od čokolade po potrebi
Za preliv:
2 limuna
300 g šećera
4 dl vode
Priprema:
1. Orahe sitno iseckati. U odgovarajućoj posudi sjediniti kiselo mleko, 2 dl ulja, šećer, jaja, prašak za pecivo i seckane orahe. Dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Dublju tepsiju nauljiti te dno prekriti sa dve kore za pitu. Poprskati ih uljem, kiselom vodom, naneti tanak sloj pripremljenog fila i prekriti jednom korom za pitu. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal, završiti sa dve kore za pitu.
3. Gornju koru premazati mešavinom ulja i mleka. Pitu iseći na kocke željene
veličine i peći je u zagrejanoj rerni na200 ºC dok ne porumeni.
Preliv:
1. U manjoj šerpi sjediniti šećer i vodu, te kuvati na umerenoj temperaturi dok se šećer ne otopi.
2. Limun oprati, iseći ga na kolutove i dodati u sirup pred kraj kuvanja.
3. Pripremljen preliv ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Pečenu pitu izvaditi iz rerne, još jednom definisati isečene kocke, te je vruću preliti hladnim sirupom i ostaviti da ga upije.
2. Ohlađenu pitu u kockama servirati na tacne i na svaku staviti kuglu sladoleda od čokolade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)