Sastojci:
Za testo:
150 g meda
150 g žutog šećera
prstohvat đumbira
prstohvat cimeta
80 g brašna
Za fil:
200 g suvih smokava
100 g pečenih lešnika
120 g badema
100 g čokolade za kuvanje
rendana kora od jednog limuna
100 g šećera u prahu
Priprema:
1. U vanglici za mešenje sjediniti brašno, đumbir, cimet i rendanu koru limuna. Polako promešati da bi se dobila ujednačena smesa.
2. Bademe kratko blanširati u vodi a zatim ih procediti od suvišne tečnosti i oguliti.
3. U smesu od brašna i začina dodati seckane suve smokve, pečene lešnike i blanširane bademe, pa promešati.
3. Posebno sjediniti med i žuti šećer, te kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije gust sirup. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
4. Pripremljenu smesu preliti preko seckanih sastojaka i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena masa.
5. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i presuti u nju smesu za kolač. Nauljenim rukama poravnati i peći u zagrejanoj rerni na 160ºC oko 30 min.
6. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, a zatim iseći na kockice željene veličine i posuti šećerom u prahu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)