Zapečene palačinke

Zapečene palačinke

Autor: | 16/12/2014

0

Sastojci:

Za palačinke:
2 jajeta
350 g brašna
5 dl vode
1/2 kašičice šećera
prstohvat soli
0,5 dl ulja
Za fil:
250 g mladog sira
200 g praške šunke
Za preliv:
2 dl pavlake
1 jaje
1 dl mleka
so

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, vodu, šećer i so. Zatim postepeno dodavati brašno i mutiti sve dok se ne dobije kompaktna masa.
2. U tiganj sipati malo ulja i sačekati da se zagreje. Razliti kutlaču smese za palačinke, posuti sa malo izmrvljenog sira i ostaviti da se donja strana ispeče. Ovako polupečenu palačinku preručiti u nauljenu vatrostalnu posudu i posuti seckanom praškom šunkom. Na isti način pripremiti još šest palačinki i naslagati jednu na drugu.
3. Poslednju palačinku ispeći sa obe strane bez dodatka sira i šunke, te njome prekriti naslagane palačinke.
4. Pripremljenu pitu unakrsno iseći na osam trouglova.
5. Posebno umutiti jaja, mleko, pavlaku i preliti preko pripremljene pite.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još