Sastojci:
Za palačinke:
2 jajeta
350 g brašna
5 dl vode
1/2 kašičice šećera
prstohvat soli
0,5 dl ulja
Za fil:
250 g mladog sira
200 g praške šunke
Za preliv:
2 dl pavlake
1 jaje
1 dl mleka
so
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, vodu, šećer i so. Zatim postepeno dodavati brašno i mutiti sve dok se ne dobije kompaktna masa.
2. U tiganj sipati malo ulja i sačekati da se zagreje. Razliti kutlaču smese za palačinke, posuti sa malo izmrvljenog sira i ostaviti da se donja strana ispeče. Ovako polupečenu palačinku preručiti u nauljenu vatrostalnu posudu i posuti seckanom praškom šunkom. Na isti način pripremiti još šest palačinki i naslagati jednu na drugu.
3. Poslednju palačinku ispeći sa obe strane bez dodatka sira i šunke, te njome prekriti naslagane palačinke.
4. Pripremljenu pitu unakrsno iseći na osam trouglova.
5. Posebno umutiti jaja, mleko, pavlaku i preliti preko pripremljene pite.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)