Sastojci:
125 g brašna
100 g putera
100 g šećera u prahu
1 vanil-šećer
100 g mlevenih badema
50 g badema u komadu
1 belance
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti puter, šećer, vanil-šećer i dobro izmešati.
2. Dodati belance, brašno, mlevene bademe i dobro umutiti mikserom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu za kolačiće sipati u poslastičarski džak i na papir za pečenje istiskivati gomilice.
4. Na sredinu svake gomilice zabosti po jedan badem. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)