Danijelina torta

Danijelina torta

Autor: | 07/12/2014

0

Sastojci:

Za koru:
10 jaja
10 kašika šećera
1 dl ulja
10 kašika mlevenog keksa
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Za fil I:
1,25 l mleka
5 pudinga od vanile
5 kašika šećera
250 g putera
200 g mlevenog keksa
Za fil II:
0,75 l mleka
2 pudinga od čokolade
4 kašika brašna
8 kašika griza
5 kašika šećera
250 g putera
2 kesice šlaga
500 g iz kompota od višanja

Priprema:

Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
2. U šlag od belanaca dodati jedno po jedno žumance i mutiti mikserom. Potom dodati ulje, mleveni keks, brašno, kakao i prašak za pecivo, te polako promešati.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil I:
1. U dublju šerpu sipati 1 l mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti ostatak mleka sa praškom za puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati puter i umutiti mikserom. Zatim dodati mleveni keks i polako promešati.
Fil II:
1. U manju šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti ostatak mleka sa praškom za puding od čokolade, brašnom i grizom, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati puter i umutiti mikserom. Zatim dodati mleveni keks i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati filom I, posuti oceđenim višnjama a potom naneti fil II.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, naneti na tortu i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još