Sastojci:
Za kore:
15 belanaca
21 kašika šećera
3 kašike sirćeta
300 g seckanih oraha
120 g mlevenih oraha
3 kašike prezli
Za fil I:
2 dl mleka
10 kašika šećera u prahu
200 g mlevenih oraha
100 g čokolade za kuvanje
Za fil II:
15 žumanaca
10 kašika šećera u prahu
250 g margarina
2 banane
2 šlaga
Priprema:
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 7 kašika šećera i mutiti sve vreme. Dodati sirće i nastaviti sa mućenjem.
2. U sneg od belanaca dodati 100 g seckanih oraha, 40 g mlevenih oraha i 1 kašiku prezli, pa polako promešati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil I:
1. U manjoj posudi sjediniti mleko i šećer pa kuvati dok ne provri. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
2. Pripremljenu smesu preliti preko mlevenih oraha i promešati.
Fil II:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i šećer u prahu i kuvati na pari dok se ne zgusne.
2. Pripremljenu smesu ostaviti da se ohladi, a potom dodati margarin omekšao na sobnoj temperaturi, banane i umutiti mikserom.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom I, zatim naneti polovinu fila II i odozgo 1/3 šlaga. Preklopiti drugom korom i ponoviti isti postupak. Završiti trećom korom i premazati ostatkom šlaga.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)