Sastojci:
Za koru:
250 g mlevenih napolitanki
100 g putera
Za fil:
500 g neslanog krem sira
150 g šećera
2 jajeta
1,5 dl slatke pavlake
120 g nutele
2 vanil-šećera
Priprema:
Kora:
1. Mlevene napolitanke preliti otopljenim puterom i dobro izmešati.
2. Dublju tepsiju 20x20 cm obložiti papirom za pečenje, pa rukama utisnuti u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 160ºC 15 min. Nakon toga izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U dubljoj posudi umutiti šećer, vanil-šećer i jaja, dodati slatku pavlaku i krem sir, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Izdvojiti 1/3 umućenog fila, pa dodati u njega nutelu i promešati.
Finalni postupak:
1. Preko ohlađene kore sipati beli fil od sira, a zatim kašikom rasporediti fil sa nutelom.
2. Peći u zagrejanoj rerni na 160ºC 40 min. Potom ostaviti da se ohladi i stegne, te iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)