Sastojci:
100 g margarina
150 g šećera
2 jajeta
250 g brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
2 kašike čokolade u prahu
2,2 dl mleka
300 g kajsija iz kompota
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
300 g fondan mase (roza, zelene i braon boje)
Priprema:
1. Omekšali margarin umutiti sa šećerom, a zatim dodavati jedno po jedno jaje muteći mikserom.
2. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo, čokoladu u prahu i kakao.
3. U pripremljenu smesu od margarina, jaja i šećera naizmenično dodavati mleko i mešavinu brašna, praška za pecivo, čokolade u prahu i kakaoa. Mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. U dobijenu smesu dodati oceđene seckane kajsije i polako promešati.
5. U kalupe za mafine staviti veće papirne korpice veličine udubljenja i sipati u njh smesu do 3/4 korpice. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 30 min.
6. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
7. Šlag sipati u poslastičarski džak i njime dekorisati mafine.
8. Prema uputstvu sa slike od fondan mase oblikovati njušku, nozdrve, uši, šiške i oči krave.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)