Sastojci:
Za koru:
150 g margarina
150 g brašna
150 g ”neskvika”
1 prašak za pecivo
Za fil:
800 g kisele pavlake
150 g šećera u prahu
kašika ulja
150 g ”neskvika”
džem od kajsija
5 kesica vanil-šećera
Priprema:
Kora:
1. Ulupati 6 žumanaca, pa dodati brašno, neskvik, prašak za pecivo i otopljeni margarin.
2. U drugoj posudi penasto umutiti belanca.
3. Smesi od žumanaca dodati sneg od belanaca, pa sve promešati varjačom.
4. Koru peći u zagrejanoj rerni oko 10 minuta na 180 °C.
Fil:
1. Beli fil: Pomešati 400 g pavlake sa kašikom šećera u prahu. Dodati 5 vanil-šećera i promešati da se sastojci sjedine.
2. Crni fil: Pomešati 400 g pavlake sa 150 g ”neskvika” i kašikom ulja, pa sve dobro sjediniti.
Finalni postupak:
2. Beli fil naneti na koru, a preko njega crni fil.
3. Kolač staviti u frižider da se stegne, a nakon toga seći na kocke i poslužiti.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)