Sastojci:
1/2 kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1,5 šoljica mleka
3 jajeta
1 čaša jogurta
250 g margarina
2 kašike ulja
500 g brašna
susam za posipanje
Priprema:
2. Umutiti 2 jajeta i 1 belance pa dodati polovinu brašna, ulje, so, jogurt, 125 g omekšalog margarina i nadošli kvasac, pa postepeno dodavajući preostalo brašno umesiti glatko testo. Ostaviti ga da nadođe.
3. Testo podeliti na 5 jednakih jufki i jednu manju, pa svaku razviti.
4. Jedno po jedno razvijeno testo premazivati preostalim razmekšalim margarinom i posuti brašnom, pa ih slagati jednu preko druge. Potom razviti jednu okruglu koru i iseći
osam trouglova.
5. Od trouglova praviti kifle, a potom svaku preseći napola i širim delom ređati ukrug, u uljem podmazan okrugli pleh.
6. Od manjeg dela testa (ostavljenim sa strane) čašicom izvaditi sedam krugova i od njih formirati cvet na sredini pogace
7. Kada testo popuni pleh, pogaču premazati preostalim žumancetom i posuti susamom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)