Sastojci:
Za koru:
200 g šećera
250 g brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
400 ml mleka
180 ml ulja
6 kašika džema od kajsija
Za preliv:
22 kašike šećera
10 kašika vode
200 g mlevenih oraha
200 g čokolade
250 g margarina
Priprema:
1. Umutiti penasto belanca sa šećerom, pa postepeno dodavati žumanca (jedno po jedno) neprekidno muteći.
2. Zatim umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, te dodati pekmez, ulje i mleko.
3. Sve dobro sjediniti, uliti u đuveč pleh obložen pek-papirom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
5. Gotovu koru ostaviti da se ohladi.
Fil:
2. Zatim skinuti sa vatre i umešati orahe.
Finalni postupak:
1. Fil razliti preko ohlađene kore. 2. Kolač ostaviti da se ohladi, a onda seći na kocke ili štanglice i po želji posuti mlevenim orasima.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)