Sastojci
* 1-2 tikvice (u zavisnosti od veličine)
* 2+1 paradajz srednje veličine
* 1 glavica crnog luka
* 50 g sojinih ljuspica
* začinske trave (bosiljak, peršun, ruzmarin) po ukusu
* soli i bibera po potrebi
* malo ulja
Priprema
2. Za to vreme soju preliti vrelom vodom i ostaviti je da nabubri.
3. Zatim 2 paradajza oljuštiti i iseći na kockice.
4. Sredinu tikvice iseckati.
5. Sitno naseckan luk propržiti, dodati bibera po ukusu, seckani paradajz i sredinu tikvica.
6. Pržiti dok paradajz malo neomekša, dodati oceđenu soju, začinske trave i posoliti po ukusu.
7. Pripremljenim filom puniti tikvice, iseći na kolutove jedan paradajz i staviti preko fila.
8. Zapeći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)