Sastojci
* 1-2 tikvice (u zavisnosti od veličine)
* 2+1 paradajz srednje veličine
* 1 glavica crnog luka
* 50 g sojinih ljuspica
* začinske trave (bosiljak, peršun, ruzmarin) po ukusu
* soli i bibera po potrebi
* malo ulja
Priprema
2. Za to vreme soju preliti vrelom vodom i ostaviti je da nabubri.
3. Zatim 2 paradajza oljuštiti i iseći na kockice.
4. Sredinu tikvice iseckati.
5. Sitno naseckan luk propržiti, dodati bibera po ukusu, seckani paradajz i sredinu tikvica.
6. Pržiti dok paradajz malo neomekša, dodati oceđenu soju, začinske trave i posoliti po ukusu.
7. Pripremljenim filom puniti tikvice, iseći na kolutove jedan paradajz i staviti preko fila.
8. Zapeći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Nugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)