Punjene tikvice

Punjene tikvice

Autor: | 19/11/2014

0

Sastojci
* 1-2 tikvice (u zavisnosti od veličine)
* 2+1 paradajz srednje veličine
* 1 glavica crnog luka
* 50 g sojinih ljuspica
* začinske trave (bosiljak, peršun, ruzmarin) po ukusu
* soli i bibera po potrebi
* malo ulja

Priprema

1. Tikvicu oljuštiti, iseći je na kolutove debljine 2-3 cm, pa kašičicom napraviti udubljenje, posoliti i ostaviti da odstoji. Sredinu ostaviti sa strane.
2. Za to vreme soju preliti vrelom vodom i ostaviti je da nabubri.
3. Zatim 2 paradajza oljuštiti i iseći na kockice.
4. Sredinu tikvice iseckati.
5. Sitno naseckan luk propržiti, dodati bibera po ukusu, seckani paradajz i sredinu tikvica.
6. Pržiti dok paradajz malo neomekša, dodati oceđenu soju, začinske trave i posoliti po ukusu.
7. Pripremljenim filom puniti tikvice, iseći na kolutove jedan paradajz i staviti preko fila.
8. Zapeći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 min.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još