Pripremа:
Kore:
2. Zatim postepeno dodavati brašno (po potrebi) dok se ne umesi srednje meko i glatko testo.
3. Testo podeliti na četiri jednake jufke i ostaviti ga da odstoji 15 minuta na podlozi posutoj brašnom.
4. Nakon toga dobro pobrašniti podlogu, pa razviti testo na dimenziju pleha (30×40 cm).
5. Posuti brašnom razvijenu koru i namotati je na oklagiju, a potom je preneti na nauljen prevrnuti pleh.
6. Koru peći na 170°C u prethodno zagrejanoj rerni oko 6-7 minuta. (Kora treba da ostane svetla!)
7. Na isti način ispeći i ostale kore.
Fil:
1. Ostaviti da provri 750 ml mleka i 15 kašika šećera.
2. U preostalom mleku razmutiti 2 pudinga od vanile i ukuvati ga u ključalo mleko.
3. Mešati dok se ne zgusne i skinuti sa vatre.
Finalni postupak:
1. Kolač filovati na uobičajen način: kora, fil, kora, fil, kora, fil, kora, fil.
2. Odgore narendati čokoladu i iseći na štangle.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)