Sastojci:
Za testo:
500 g mekog brašna
2,5 dl vode
so
Za fil od krompira:
2 glavice crnog luka
1 kašika mlevene paprike
500 g krompira
mešavina začina
ulje
Za fil od lešnika:
350 g lešnika
ulje
1/2 kašičice cimeta
150 g žutog šećera
Za fil sa makom:
200 g mlevenog maka
150 g šećera
1,5 dl vode
Priprema:
Testo:
1. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati malo soli i mlaku vodu, te promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da miruje 20 min.
2. Zatim testo istanjiti pomoću oklagije u pravougaonik debljine 2 mm, pa uzdužno iseći na trake širine 4 cm. Trake ostaviti da se prosuše, posuti brašnom da se ne bi lepile i naslagati jednu na drugu. Oštrim nožem iseći rezance širine 1 cm.
3. Rezance raširiti na radnoj površini i ostaviti da se prosuše.
4. U širu šerpu sipati vodu, dodati malo soli i kuvati dok ne proključa. Zatim spuštati pomalo rezanaca, pa kad isplivaju na površinu, kuvati još dva minuta. Vaditi ih pomoću rešetkaste kašike da bi se ocedili od suvišne tečnosti. Rezance poprskati sa malo ulja da se ne bi slepili.
Fil od krompira:
1. Krompir oguliti i iseći na kocke, te kuvati u slanoj vodi dok ne omekša.
2. Crni luk iseći na kockice i propržiti na ulju da porumeni. Skloniti sa ringle, dodati mlevenu papriku i promešati. Potom dodati oceđeni krompir i grubo ga izgnječiti. Dodati oceđeno testo, začine po ukusu i promešati.
Fil od maka:
1. Sjediniti vodu i šećer i kuvati dok ne proključa. Dodati mleveni mak i kuvati uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Vreo fil preliti preko testa i promešati.
Fil od lešnika:
1. Obarene rezance posuti mlevenim lešnicima, šećerom i cimetom, dodati malo ulja i promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
Održana manifestacija Evropskog programa Taste FRUITful LIFE
25/11/2024
Saznajte višeNovo na tržištu: Muči vas kamen u bubregu ili žuči? Dijalitička voda - saveznik koji leči
Dijalitička voda, savršen saveznik protiv kamena u bubregu
25/11/2024
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)