Sastojci:
8 jaja
140 g putera
140 g šećera u prahu
140 g čokolade za kuvanje
140 g brašna + brašno za posipanje
2 kašike kuvane crne kafe
0,5 dl ulja
3 dl slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 140 g putera i 70 g šećera u prahu, pa dodati 70 g omekšale čokolade i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
2. Potom dodati 4 žumanceta i 140 g brašna i opet dobro izmešati. Na kraju dodati sneg od 4 belanceta i polako promešati varjačom.
3. Poleđinu odgovarajuće pravougaone tepsije premazati uljem i posuti brašnom. Sipati na nju kutlaču pripremljenog fila za kore i ravnomerno ga rasporediti. Koru peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još šest kora.
Fil:
1. Kuvati na pari 4 žumanceta, 70 g šećera u prahu, 70 g rendane čokolade i 2 kašike kuvane crne kafe dok se ne dobije fina kremasta smesa. Potom skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati je u ohlađen fil i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Pečene kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu. Ostatkom fila premazati celu tortu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)