Sastojci:
700 g ”pti ber” keksa
300 g kokosovog brašna
3 pudinga od vanile
1,2 l mleka
6 kašika kristal šećera
250 g margarina
200 g šećera u prahu
500 g banana
3 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U manju šerpu sipati 8 dl mleka, dodati kristal šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Umutiti 2 dl mleka sa praškom za puding od vanile i sipati u ključalo mleko. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
3. Posebno umutiti margarin omekšao na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu. Dodati u ohlađen puding i umutiti mikserom.
4. Zatim sipati kokosovo brašno, banane isečene na kolutove, 500 g izlomljenog ”pti ber” keksa i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena masa.
5. Ostatak ”pti ber” keksa umakati u mleko i slagati na dno odgovarajućeg kalupa za tortu kako bi se formirala kora.
6. Preko kore sipati pripremljenu smesu za fil, poravnati i ostaviti u frižider da se stegne. Stegnutu tortu izvaditi iz kalupa i premazati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)