Sastojci:
400 g pšeničnog mekog brašna
150 g integralnog brašna
1 svež kvasac
150 g šećera u prahu
2 kašike kakaoa
2,5 dl mlakog mleka
100 g putera
1 kašičica kristal šećera
1 jaje
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti 1,5 dl mleka, svež kvasac, kašičicu kristal šećera, 1 kašičicu pšeničnog brašna i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje staviti 200 g pšeničnog brašna, sipati nadošao kvasac, mleko, puter i šećer.
3. Postepeno dodavati mešavinu preostalog pšeničnog i integralnog brašna i mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
4. Umešeno testo podeliti na dva dela. U jedan deo dodati kakao i dobro izmesiti. Pokriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
5. Oba nadošla testa razvući oklagijom u pravougaonik. Tamno testo sa kakaom staviti na svetlo i urolovati.
6. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, staviti u nju pripremljenu veknu i premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas je Sveti Toma, sve je zabranjeno osim jedne stvari
Sveti Toma - ovo su običaji koje treba ispoštovati
19/10/2024
Saznajte višeKuća Nikole Koja u selu Rogača je posebna, a glumac komšije nema
Kuća Nikola Koje je prelepa
18/10/2024
Saznajte višeDarko i Kaća baš ne štede: Srnina soba krije poseban detalj vredan desetine hiljada evra FOTO
Soba Srne Lazić krije zanimljive detalje
17/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)