Sastojci:
500 g neslanog sitnog sira
2 jajeta
3 kašike šećera
5 punih kašika griza
2,5 kašike brašna
0,5 dl ulja
200 g prezli
150 g žutog šećera
350 g slatkog od jagoda
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti sitan sir, jaja, griz i šećer pa dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa. Ostaviti u frižideru da miruje 3 časa.
2. Pošto je smesa za testo ređa, vaditi je kašikom i spuštati na brašnom posutu radnu površinu i veštim pokretima oblikovati kuglice.
3. Oblikovane kuglice ne pritiskati da se ne bi deformisale. U šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa. Potom u nekoliko navrata spuštati oblikovane kuglice i kuvati ih dok ne isplivaju na površinu. Kuglice obavezno vaditi rešetkastom kašikom kako bi se ocedile od suvišne tečnosti.
4. U većem tiganju ugrejati ulje pa dodati u njega prezle i žuti šećer i sve zajedno propržiti uz neprestano mešanje. Zatim dodati gomboce i uvaljati ih tako da se formira korica.
5. Gomboce poslužiti uz slatko od jagoda.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)