Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
50 g putera
2 kašike šećera
2 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
50 g čokolade
50 g mlevenih oraha
Za fil:
3 dl slatke pavlake
150 g čokolade
100 g mlevenih oraha
Za žele od višanja:
800 g kompota od višanja
2 kesice želatina
3 kašike šećera
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Zatim umutiti puter i šećer, pa dodati žumanca, brašno, prašak za pecivo, otopljenu čokoladu i orahe, i dobro izmešati.
3. U pripremljenu smesu dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni. Potom je izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U posudu za kuvanje na pari sipati slatku pavlaku i ostaviti da proključa. Potom dodati izlomljenu čokoladu i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne otopi. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Ohlađenu smesu umutiti mikserom u čvrst šlag, dodati orahe i polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru vratiti u kalup i premazati pripremljenim filom.
2. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri.
3. Višnje zajedno sa sokom sipati u manju šerpu, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Potom skloniti sa ringle, dodati pripremljen želatin i promešati.
4. Prohlađen želatin preliti preko fila i ostaviti da se stegne.
Recept Radice Redžić iz Mihajlovca
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)