Sastojci:
Za kore:
10 belanaca
300 g šećera
300 g mlevenih lešnika
50 g brašna
1 kašika sirćeta
Za fil:
10 žumanaca
200 g šećera
2 vanil-šećera
250 g margarina
150 g seckanog lešnika
50 g čokolade
2 dl slatke pavlake
Za glazuru:
150 g čokolade
75 g margarina
Priprema:
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje dok se ne dobije čvrst šam. Pred kraj mućenja dodati sirće.
2. U gotov šam dodati mlevene lešnike i brašno, pa polako promešati varjačom.
3. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru i poravnati. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC 20 min. Pečenu koru uzdužno preseći napola.
Fil:
1. Umutiti žumanca sa šećerom i kuvati na pari.
2. Ostaviti da se ohladi, pa dodati margarin i umutiti.
3. Dodati seckane lešnike i promešati, pa podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu čokoladu, a u drugi umućeni šlag od slatke pavlake i promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od čokolade i prekriti drugom korom. Potom naneti fil od slatke pavlake i poravnati.
2. Čokoladu rastopiti sa margarinom, preliti preko fila i ostaviti da se stegne. Gotov kolač iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)