Sastojci:
- 4 belanceta
- 250 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 dl slatke pavlake
- 250 g zamrznutih jagoda
- 1 kašika gustina
- 150 g džema od jagode
- 1 dl soka od jagode
Priprema:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Umućeni šne sipati u poslastičarski džak. Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega pomoću džaka istiskivati gomilice fila. Kašikom pritisnuti gomilice da dobiju pljosnat izgled.
3. Sušiti ih u odškrinutoj pećnici na 110 ºC dok ne postanu lagane i hrskave.
4. Posebno sjediniti izlomljenu čokoladu i 1 dl slatke pavlake pa zagrevati na pari kako bi se dobila ujednačena smesa.
5. Jagode odmrznuti i iseći na kockice.
6. Sjediniti džem i sok od jagoda sa malo gustina i kratko prokuvati. Ostaviti da se ohladi te dodati seckane jagode i promešati.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
8. Osušene vanilice preliti otopljenom čokoladom i ostaviti ih da se ohlade. Zatim naneti fil od jagoda i na svaku staviti malo šlaga. Po tri filovane vanilice naslagati jednu na drugu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte višeDea Đurđević istopila 30 kilograma uz pomoć doručka od četiri namirnice
Doručak Dee Đurđević sastoji se od ovih namirnica
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)