Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g sitnog sira
- 4 jajeta
- 1 dl pavlake
- 2 veze mladog zelja
- 1 dl mleka
- 3 dl mineralne vode
- 1,5 dl ulja
- So
Priprema:
1. Zelje očistiti od zadebljanja na sredini i obariti u slanoj vodi. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Posebno sjediniti žumanca, zelje, sir, pavlaku i malo soli po ukusu. Dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Uzimati po dve kore za pitu, poprskati ih mešavinom ulja i kisele vode, premazati sa malo fila pa urolovati.
5. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati filovane kore.
6. Posebno sjediniti malo ulja i mleka te premazati preko kora. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Pečenu pitu prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)