Za koru:
- 5 jaja
- 120 g šećera
- 120 g kesten pirea
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 1 kašika kakaoa
Za fil:
- 250 g kesten pirea
- 100 g šećera u prahu
- 100 g margarina
- 2 dl slatke pavlake
- 50 g čokolade
- 50 g mlevenih lešnika
- 1 kašika ruma
Način pripreme:
Kora:
1. Belanca i 30 g šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebo umutiti žumanca sa preostalim šećerom, a zatim dodati kesten pire te sve zajedno umutiti. Dodati šam od belanaca i promešati varjačom.
3. U pripremljenu smesu dodati gustin, brašno i kakao pa polako promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 15 min. Toplu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodati kesten pire, kašiku ruma i umutiti.
2. U kesten pire dodati šlag od slatke pavlake i na kraju mlevene lešnike i rendanu čokoladu pa polako promešati.
Finalni postupak:
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)