Sastojci:
- 300 g debljih domaćih kora za pitu
- 500 g pilećeg belog mesa
- 3 dl neutralne pavlake
- 2 dl kisele pavlake
- 3 dl pileće supe
- 2 jajeta
- 200 g kačkavalja
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- prstohvat belog luka
- mešavina začina
- ulje, biber
Način pripreme:
1. Domaće kore izlomiti na krupnije komade, a kačkavalj izrendati.
3. Piletinu iseći na krupnije komade, a zatim je uvaljati u pripremljenu mešavinu i propržiti na vrelom ulju da porumeni.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti pileću supu, jaja, neutralnu i kiselu pavlaku pa začiniti po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti te po dnu rasporediti sloj lomljenih kora za pitu. Poređati polovinu piletine i posuti sa malo kačkavalja te preliti trećinom smese od pavlake. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom pa završiti slojem kora i preliti ostatkom smese od pavlake da ogrezne.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)