Sastojci:
- 300 g debljih domaćih kora za pitu
- 500 g pilećeg belog mesa
- 3 dl neutralne pavlake
- 2 dl kisele pavlake
- 3 dl pileće supe
- 2 jajeta
- 200 g kačkavalja
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- prstohvat belog luka
- mešavina začina
- ulje, biber
Način pripreme:
1. Domaće kore izlomiti na krupnije komade, a kačkavalj izrendati.
3. Piletinu iseći na krupnije komade, a zatim je uvaljati u pripremljenu mešavinu i propržiti na vrelom ulju da porumeni.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti pileću supu, jaja, neutralnu i kiselu pavlaku pa začiniti po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti te po dnu rasporediti sloj lomljenih kora za pitu. Poređati polovinu piletine i posuti sa malo kačkavalja te preliti trećinom smese od pavlake. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom pa završiti slojem kora i preliti ostatkom smese od pavlake da ogrezne.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Danas je Sveti Toma, sve je zabranjeno osim jedne stvari
Sveti Toma - ovo su običaji koje treba ispoštovati
19/10/2024
Saznajte višeKuća Nikole Koja u selu Rogača je posebna, a glumac komšije nema
Kuća Nikola Koje je prelepa
18/10/2024
Saznajte višeDarko i Kaća baš ne štede: Srnina soba krije poseban detalj vredan desetine hiljada evra FOTO
Soba Srne Lazić krije zanimljive detalje
17/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)