Sastojci:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 150 g tankih listova šunke
- 2 kašike prezli
- 50 g mesnate slanine
- origano
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica gustina
- 500 g krompira
- 200 g prokelja
- 25 g putera
- ulje, so
- mešavina začina
Priprema:
1. Crni i beli luk očistiti i iseći na krupnije komade.
3. Nauljenim rukama oblikovati veće ćevape a potom ih umotati u listove šunke.
4. Na vrelom ulju propržiti rolnice sa svih strana da porumene. Rolnice izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Zatim dodati crni i beli luk pa kratko propržiti. Vratiti rolnice, sipati malo vode i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Rolnice zatim izvaditi a tečnost u kojoj su se dinstale zajedno sa povrćem izmiksati. U dobijenu kašu sipati mešavinu gustina sa malo vode, dodati začine po ukusu i kratko prokuvati.
7. Krompir oguliti, iseći na kocke i obariti u slanoj vodi. Prokelj takođe obariti a potom ga kratko propržiti na vrelom puteru.
8. Rolnice preliti dobijenim umakom i poslužiti uz krompir i prokelj.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)