Sastojci:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 150 g tankih listova šunke
- 2 kašike prezli
- 50 g mesnate slanine
- origano
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica gustina
- 500 g krompira
- 200 g prokelja
- 25 g putera
- ulje, so
- mešavina začina
Priprema:
1. Crni i beli luk očistiti i iseći na krupnije komade.
3. Nauljenim rukama oblikovati veće ćevape a potom ih umotati u listove šunke.
4. Na vrelom ulju propržiti rolnice sa svih strana da porumene. Rolnice izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Zatim dodati crni i beli luk pa kratko propržiti. Vratiti rolnice, sipati malo vode i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Rolnice zatim izvaditi a tečnost u kojoj su se dinstale zajedno sa povrćem izmiksati. U dobijenu kašu sipati mešavinu gustina sa malo vode, dodati začine po ukusu i kratko prokuvati.
7. Krompir oguliti, iseći na kocke i obariti u slanoj vodi. Prokelj takođe obariti a potom ga kratko propržiti na vrelom puteru.
8. Rolnice preliti dobijenim umakom i poslužiti uz krompir i prokelj.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Danas je Sveti Toma, sve je zabranjeno osim jedne stvari
Sveti Toma - ovo su običaji koje treba ispoštovati
19/10/2024
Saznajte višeKuća Nikole Koja u selu Rogača je posebna, a glumac komšije nema
Kuća Nikola Koje je prelepa
18/10/2024
Saznajte višeDarko i Kaća baš ne štede: Srnina soba krije poseban detalj vredan desetine hiljada evra FOTO
Soba Srne Lazić krije zanimljive detalje
17/10/2024
Saznajte višeBogoljub Karić ostavio zimnicu, kao pravi domaćin spremio ajvar, ovo je recept
Zimnica porodice Karić je spremna
15/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)