Sastojci:
4 lista oblande
Za fil I:
- 200 g mleka u prahu
- 1 dl vode
- 150 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 100 g kokosa
- 150 g margarina
Za fil II:
- 2 jajeta
- 170 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g margarina
- 100 g mlevenih oraha
- 50 g žele bombona
- 150 g mešanog suvog voća
Za fil III:
- 1 dl vode
- 150 g margarina
- 150 g šećera
- 200 g mlevenog keksa
- 2 kašike čokoladnog likera
Način pripreme:
Fil I:
1. U manjoj šerpi sjediniti vodu, šećer i vanil-šećer pa kuvati dok se ne dobije gusti sirup.
3. Potom dodati mleko u prahu i kokos pa dobro izmešati kako ne bi bilo grudvica.
Fil II:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i šećer te kuvati na pari mešajući sve dok se ne dobije ujednačena smesa.
3. Na kraju dodati mlevene orahe, seckane žele bombone i suvo voće, te polako promešati varjačom.
Fil III:
1. Sjediniti vodu i šećer pa kuvati dok se ne dobije ređi sirup.
2. Zatim dodati margarin i mešati dok se ne otopi.
3. Na kraju dodati liker od čokolade i mleveni keks te dobro izmešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Prvi list oblande premazati filom I i preklopiti listom oblande. Potom naneti fil II i preklopiti trećim listom oblande. Na kraju premazati filom III i završiti oblandom.
2. Filovane oblande ostaviti u frižideru da se stegnu a zatim ih iseći na štangle.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)